Winterbanden

Voorheen liet ik nooit winterbanden onder mijn auto zetten tijdens de koudste maanden van het jaar. Eigenlijk vond ik het maar onzin, want hoe vaak hebben we in ons land nu een echte winter? Meestal valt er geen sneeuw en met de vorst valt het vaak ook wel mee. Ik vond het dus altijd een hele hoop gedoe, voor eigenlijk niets. Want het betekent toch dat je twee keer per jaar naar je garage moet om ze om te laten wisselen, tenzij je zelf handig genoeg bent om dit te doen, maar dat zich ook dus niet zitten. Ik gebruikte dan ook echt nooit winterbanden, maar daar is twee jaar geleden verandering in gekomen. Hoe is dit nu zo gebeurd? Dat heeft te maken met het feit dat we graag een keer met de eigen auto op wintersport wilden gaan. In het verleden gingen we altijd met het vliegtuig, wel zo handig vonden we dat, helemaal in combinatie met een huurauto. Maar toen we kinderen kregen, werd het lastiger om alle bagage in de koffers te krijgen en vliegen met kids is ook niet ideaal, het wachten op het vliegveld, het opstijgen en landen. We besloten dus een keer zelf te rijden, maar dan hadden we wel winterbanden nodig!

Winterbanden verplicht?

In sommige landen is het namelijk verplicht om in de wintermaanden winterbanden onder de auto te hebben, bijvoorbeeld in Duitsland. Nu wonen wij dicht bij de Duitse grens, maar eigenlijk zorgden we er altijd voor dat we daar in de wintermaanden niet kwamen. Nu lag dat anders, want om op onze wintersportbestemming aan te komen was het toch gewoon handig om door Duitsland te rijden. Alleen daarom al was het dus noodzakelijk om de winterbanden te laten plaatsen. Zo gingen we dus twee jaar geleden op stap met onze auto, op naar de sneeuw! En ik moet zeggen, ik vond het prima rijden. Natuurlijk was ik het van de huurauto’s al wel gewend, maar het is toch anders als het je eigen auto betreft. Tijdens de vakantie moesten we vaak door de sneeuw en dat ging heel goed en dat maakte me zeer tevreden over de banden. Maar dat niet alleen, ook toen we weer in Nederland waren werd ik positief verrast. Niet dat we hier sneeuw hadden, maar ook bij ons natte winterweer bleken duidelijk de voordelen van de winterbanden. Hierdoor heb ik besloten om nu iedere winter ze onder mijn wagen te laten zetten en dat bevalt echt uitstekend!

Originele banden en velgen

Voor de aanschaf van mijn winterbanden en bijbehorende velgen ben ik naar JD Banden & Velgen gegaan. Je ziet heel vaak dat mensen die hun autobanden wisselen hier geen originele velg bij gebruiken. Dat is wat voordeliger, maar je ziet het verschil toch echt. Ik vind het belangrijk dat mijn auto er ook in de winter mooi uitziet en daarom koos ik voor dit autobedrijf. JD Banden & Velgen levert namelijk altijd originele winterbanden en bijpassende velgen. Dat ziet er niet alleen mooier uit, het is bovendien ook veiliger, omdat de maten exact kloppen bij de auto. Zoals je op jdbandenvelgen.nl kunt zien, kun je bij hen terecht met de volgende automerken:

• Audi
  • Volkswagen
  • BMW
  • Mini
  • Mercedes-Benz

Zelf ben ik zeer tevreden over de kwaliteit van dit bedrijf en over de service die zij verlenen. Mijn ervaring met hun is echt uitstekend en ik kan je dan ook zeker aanraden om naar hen toe te gaan op het moment dat jij een van bovengenoemde merken rijdt en hier winterbanden voor wilt gaan kopen!