Wat is textieldruk?

Als je iets wilt laten bedrukken, dan zijn er verschillende technieken waar je uit kunt kiezen. Een van de mogelijkheden die je hebt, is textieldruk. Maar waarvoor is dit nu een geschikte techniek en waar kan het beter niet voor gebruikt worden? En wat zijn de mogelijkheden wat betreft kleuren? Dit zijn allemaal vragen die jij jezelf kunt stellen als je aan het nadenken bent over het bedrukken van zaken. Graag vertellen we iets meer over wanneer je textieldruk kunt gebruiken en waarvoor dit heel goed en juist minder geschikt is.

Bedrukken

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom jij iets zo willen laten bedrukken en er zijn ook verschillende objecten waar je iets op kunt laten zetten. Bij textieldruk gaat het, zoals de naam al aangeeft, om het bedrukken van textiel. Dit kun je bijvoorbeeld laten doen om bedrijfskleding met een mooie uitstraling te krijgen. Het ziet er natuurlijk heel erg netjes uit als iedereen binnen jouw bedrijf bedrijfskleding draagt met daarop de bedrijfsnaam of het bedrijfslogo. Dit geeft duidelijkheid over wie er werkt, wat handig kan zijn in bijvoorbeeld winkels. Dan weten klanten ook wie ze aan kunnen spreken. Maar ook als jouw personeel op locatie werkt, wat bijvoorbeeld het geval is bij een timmerbedrijf, dan geeft dit veel duidelijkheid. Daarnaast kun je textieldruk ook heel goed inzetten om reclame te maken. Je kunt bijvoorbeeld stoffen tasjes laten bedrukken en deze aan klanten uitdelen. Dat is voor de klant een leuk cadeau en tegelijkertijd voor jou mooie reclame als de tasjes ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden. Zo zijn er heel veel verschillende stoffen artikelen waarop textieldruk toegepast kan worden:

  • t-shirts
  • jassen
  • bedrijfskleding
  • schorten
  • tassen
  • veiligheidshesjes
  • caps

Er zijn mogelijkheden genoeg, zowel voor reclamedoeleinden als voor het creƫren van nette bedrijfskleding voor jouzelf en jouw werknemers.

Mogelijkheden met textieldruk

Het is nu dus duidelijk op wat voor producten en materialen textieldruk toegepast kan worden, maar wat is het nu precies? Het is eigenlijk een vorm van vlakzeefdruk, maar met het verschil dat de resolutie iets lager is. Deze lagere resolutie betekent dat het prima geschikt is voor teksten, logo’s en afbeeldingen die niet te klein zijn. Als jij iets heel kleins wilt laten drukken, dan kun je dus beter voor een andere druktechniek kiezen, zoals vlakzeefdruk. Maar voor grotere logo’s, teksten en afbeeldingen is het dus heel geschikt. Het is ook mogelijk om met meerdere kleuren te werken. In principe zijn alle kleuren mogelijk bij textieldruk, maar er zit wel een beperking in het aantal kleuren dat je per bedrukking kunt laten gebruiken. Er kunnen maximaal zes kleuren in een bedrukking gebruikt worden. Over het algemeen hoeft dit geen probleem te zijn, een logo bijvoorbeeld wordt vaak ook ontworpen met maar een paar kleuren. Wil jij textiel laten bedrukken, dan ben je hiervoor bij VK Print aan het juiste adres, zij bieden uitstekende mogelijkheden hiervoor. Zij hebben niet alleen machines voor textieldruk, zij beschikken ook over diverse andere druktechnieken. Is jouw ontwerp ingewikkelder of klein, wil je een andere soort materiaal bedrukken? Het kan allemaal, vraag hen gerust eens naar de mogelijkheden.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn