Op zoek naar een bouwbedrijf?

Als je iets wilt laten bouwen, dan heb je natuurlijk een bouwbedrijf nodig om jou daarbij te helpen. Maar voor welk bedrijf kies je dan? Dat kan best een lastig punt zijn, want vaak moet je vertrouwen op de ervaringen van anderen. Het is immers over het algemeen niet zo dat je regelmatig een nieuw pand neer laat zetten. Zoek jij een bouwbedrijf dat eerlijk, realistisch, open en transparant is en dat in het bouwproces aandacht heeft voor duurzaamheid? Dan is het goed om eens meer informatie in te winnen over Wilmink Oosterveld.

Utiliteitsbouw

Het bouwbedrijf Wilmink Oosterveld houdt zich grotendeels bezig met utiliteitsbouw. Wat houdt dit in? Het gaat hierbij om bouwprojecten die niet bestemd zijn om in te wonen. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld een fabriekshal of aan een winkel. Voor iedere stap in het bouwproces kun je bij hen terecht en dat is prettig, dan hoef je niet verschillende bedrijven in te schakelen. Zij kunnen het ontwerp voor jou maken en vervolgens ook de bouw helemaal uitvoeren. Wat kenmerkend is voor dit bouwbedrijf, is dat ze altijd een ontwerp maken dat gebaseerd is op jouw wensen. Jij weet immers als geen ander waar het pand aan moet voldoen. Daarom beginnen ze altijd met een gesprek om al jouw wensen door te nemen en dit proberen zij zo goed mogelijk te vertalen in een ontwerp. Uiteraard houden ze hierbij altijd rekening met haalbaarheid, je plannen kunnen nog zo mooi zijn, ze moeten wel goed uit te voeren zijn. Als opdrachtgever krijg jij van dit bouwbedrijf een eigen digitale omgeving op hun website, waar je de onderdelen van het proces kunt volgen en alle stukken in kunt zien.

Duurzaam bouwbedrijf

Wilmink Oosterveld werkt ook erg duurzaam en daarbij bedoelen we duurzaam in de breedste zin van het woord, namelijk:

  • ze kiezen voor duurzame materialen
  • ze houden bij ontwerpen en materiaalkeuze rekening met hoe lang de levensduur is
  • ze zetten in op energiebesparing
  • ze kiezen voor onderaannemers uit de buurt van de bouwlocatie

Dit bouwbedrijf houdt dus in alle stappen van het proces rekening met duurzaamheid. Dat begint al met het ontwerp: hoe kan het pand zo ontworpen worden dat er straks zo weinig mogelijk energie gebruikt wordt? Maar ook: welke materialen kunnen we gebruiken die zo lang mogelijk mee gaan en zo weinig mogelijk negatief effect hebben op het milieu? Deze punten zijn niet alleen gunstig met het oog op een beter milieu en een duurzamere wereld, maar ze leveren jou ook wat op. Hoe langer de gebruikte materialen meegaan, hoe minder snel jij reparaties hoeft uit te laten voeren of iets nieuws hoeft te laten bouwen. En hoe minder energie jij straks verbruikt, hoe lager jouw energierekening is. Doordat het bouwbedrijf bovendien zoveel mogelijk onderaannemers uit de directe omgeving aantrekt, houden ze de kilometers tussen bouwlocatie en werkplaats ook zo klein mogelijk, wat ook een positieve invloed heeft op het milieu. Ze laten zien dat het dus echt mogelijk is om duurzaamheid goed in het bouwproces te integreren. Dat maakt bouwbedrijf Wilmink Oosterveld anders dan veel andere bouwbedrijven.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn