Wat is effectief wealth management en hoe pak je dit op de juiste manier aan?

Effectief wealth management, een term waar je als belegger bekend mee moet zijn. Effectief wealth management wordt ook wel omschreven als money management. Het doel hiervan is een duidelijk plan maken over wat jij gaat aankopen, wanneer je het gaat aankopen en met hoeveel geld jij dit gaat doen. Heb jij dit onderdeel van beleggen niet onder controle? Dan is de kans op extra verliezen groot. Gelukkig lees je dit artikel, want hier lees je alles over effectief wealth management.

 

Hoe pas je effectief wealth management toe?

Beleggen zonder plan, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het belangrijkste onderdeel van effectief wealth management is dan ook een duidelijk plan hebben. Niet een plan dat je van iemand hebt overgenomen, maar een plan dat van jou is en bij jou past. Alleen dan zul je dit plan namelijk zo goed mogelijk gaan volgen. In een goed plan staan in ieder geval de volgende punten:

 

  • Je risicotolerantie
  • Je beleggingshorizon
  • Je allocatie
  • Je budget
  • Je doelen

 

Risicotolerantie is iets heel persoonlijks en is dan ook niet iets wat je van iemand anders kun overnemen. Doe je eigen onderzoek en kijk eens goed naar jezelf. Houd je van risico? Ben je een defensieve of offensieve belegger? Aan de hand hiervan en aan de hand van je beleggingshorizon ga je bepalen welke manier van beleggen het beste bij jou past. Heb je een lage risicotolerantie en een relatief korte beleggingshorizon? Dan zal je portfolio voornamelijk uit een mix van aandelen en obligaties bestaan.

 

Hoe jij jouw geld verdeeld, dus de zogenaamde allocatie, is ook zeer belangrijk. Zonder dit in je plan op te nemen, kun je jouw geld niet goed beheren en laten groeien. Welk percentage van je inleg gaat naar aandelen? Welk percentage naar metalen? Welk percentage naar obligaties? Aan de hand van de bovenstaande punten kun jij deze percentages vaststellen. Heb je dit eenmaal gedaan? Wijk hier dan niet meer van af.

 

Een ander belangrijk onderdeel van effectief wealth management is je budget. Hoeveel wil je beleggen? Ga je maandelijks een deel inleggen of alles in één keer. Beide manieren hebben zijn voor-en nadelen. Kijk ook naar je doelen en bepaal hoe jij op de snelste en veiligste manier jouw doelen kunt behalen. Dat is effectief wealth management, dat is hoe beleggen werkt.

 

Tijd voor actie!

Je weet nu wat effectief wealth management is en waarom effectief wealth management zo belangrijk is. Dan is het nu tijd om een plan rondom effectief wealth management te maken. Gebruik de bovengenoemde punten en maak jouw persoonlijke plan. Ga ook naar https://bankr.nl/beleggen/money-management/. Op deze website kun jij meer informatie over dit onderwerp vinden. In het artikel van Bankr lees je over hoe jij een plan kunt maken en kun je ook nog een goedkope maar betrouwbare broker vinden. Waar wacht je dus nog op? Ga naar de bovenstaande website en begin met je plan. Zo kun jij zo snel mogelijk op een goede manier beginnen met beleggen en mogelijk mooie rendementen behalen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn