Riolering verstopt

Zit jouw riolering verstopt? Je kunt dit herkennen aan borrelende geluiden op het moment dat je water door de gootsteen of het doucheputje laat lopen, maar ook aan nare geurtjes. Het borrelen dat je hoort, komt doordat het riool gedeeltelijk is dichtgeslibt, waardoor lucht zich gaat verplaatsen op het moment dat er iets doorheen moet stromen. Nu zijn de nare geurtjes die je ruikt op zich al reden genoeg om actie te ondernemen, op alle plekken in huis waar je een afvoer hebt kun je dit immers gaan ruiken. Denk dan aan het toilet, maar ook aan de badkamer en de keuken. Als de riolering verstopt zit krijg je echter dus ook te maken met het feit dat het water langzamer weg gaat lopen, door de verstopping in de buizen. Als je even je handen wast onder de kraan, zul je hier niet meteen iets van merken. Maar dit wordt wel een ander verhaal op het moment dat je onder de douche staat of een complete teil afwaswater weg wilt spoelen. Dan merk je opeens heel goed dat de riolering verstopt zit en niet goed meer doorloopt. Je wilt natuurlijk voorkomen dat het water straks echt geen kant meer op kan en dus is het raadzaam zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Waardoor raakt riolering verstopt?

Voordat we het gaan hebben over hoe je actie onderneemt, willen we het eerst hebben over hoe de riolering verstopt raakt. Dit kan echt verschillende oorzaken hebben, zoals:

  • verzakkingen
  • slecht riool
  • grote afstand tussen riool en afsluiting
  • wortel ingroei

En dit zijn dan de zaken die zich eigenlijk buiten je huis afspelen. Ook binnen kunnen er redenen zijn voor het dichtslibben en dan moet je denken aan zaken als etensresten die zich in de buizen ophopen en zeepresten en haren die door het doucheputje wegspoelen. Dat de riolering verstopt raakt, daar kun je dus soms iets zelf aan doen, maar lang niet altijd. Je kunt natuurlijk zelf heel zorgvuldig zijn in wat je door de gootsteen gooit. Altijd etensresten in de vuilnisbak gooien en nooit teveel zeep gebruiken zijn bijvoorbeeld handige tips. Maar dat er wortels in het riool groeien, daar kun je natuurlijk weinig zelf aan doen, net als de afstand met de afsluiting en verzakkingen die ontstaan. Je kunt dus niet altijd voorkomen dat de riolering verstopt raakt, maar je hebt wel een hand in hoe het probleem opgelost wordt.

Schakel specialisten in

Op het moment dat jij te maken krijgt met het probleem dat de riolering verstopt zit, ook al is dit maar gedeeltelijk, dan is het raadzaam om zo snel mogelijk specialisten op dit gebied in te schakelen. Die hebben immers dagelijks te maken met dergelijke problemen en zij weten daardoor ook als geen ander hoe dit weer opgelost moet worden. Zij beschikken ook over alle materialen om hier goed mee aan de slag te gaan. Als je in de buurt van Katwijk woont en je riolering is verstopt, dan doe je er goed aan om contact op te nemen met DS Rioolservice. Zij hakken vaker met dit bijltje en weten dus uitstekend hoe jou te helpen! Zij kunnen bijvoorbeeld voor jou afvoeren ontstoppen, maar ook vetputten plaatsen en legen. Daarnaast kunnen ze ook achterhalen waarom je riool stinkt en dit verhelpen. En ze kunnen ook de buizen vervangen, als dit nodig mocht zijn. Het maakt eigenlijk niet uit wat de oorzaak van jouw rioolprobleem is, zij kunnen jou altijd van dienst zijn! Dus woon jij in de buurt van Katwijk en zit jouw riolering verstopt? Neem dan contact op met DS Rioolservice, hun contactgegevens vind je op dsrioolservice.nl.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn