Op zoek naar Italiaanse rode wijn?

Wie vaak op vakantie gaat naar Italië weet: De Italianen hebben verstand van eten en… Wijn! Bij restaurants in Italië eet je vaak een heerlijk diner met meerdere gangen, en daarbij de lekkerste Italiaanse rode wijn. Maar waar komt deze lekkere wijn toch vandaan? En hoe kies je hier in Nederland een wijn uit die net zo lekker is als daar? Ik ging op onderzoek uit op de lekkerste Italiaanse rode wijn te vinden.

Op zoek naar Italiaanse rode wijn

Ik start mijn zoektocht in de supermarkt. Hier staat slechts een klein assortiment aan Italiaanse wijnen. Sommige zien er lekker uit, maar wat kun je nou eigenlijk aflezen van een etiket? Ik heb geen idee. Graag zou ik een wat beter advies willen. Ook bij de slijterij kom ik er niet uit. De vriendelijke jongen bij de kassa adviseert me de wijn te kopen die in de aanbieding is. Fijn, een koopje, maar ik weet nog niet zeker of dit nu echt die goede wijn is die ik zoek. Die avond neem ik de flessen wijn mee naar een. vriendin van me. Terwijl we de wijn drinken (lekker, maar t is m net niet), vertelt mijn vriendin dat zij haar Italiaanse rode wijn altijd online koopt. Wat een goed idee! Ze raad mij de site www.desmaakvangoedewijn.nl aan. Dat klinkt in ieder geval goed! Ik beloof haar om diezelfde avond nog te kijken.

Italiaanse rode wijn online

Eenmaal thuisgekomen neem ik zoals beloofd direct een kijkje op de website. En wat een groot assortiment hebben zij! Wat me direct opvalt is dat de website kwaliteitswijnen belooft. Precies waar ik naar op zoek was, een winkel die niet van alles door elkaar verkoopt maar echt gaat voor de unieke kwaliteitswijnen. De webwinkel selecteert alleen Italiaanse rode wijn van de allerbeste kwaliteit. De wijnen bezitten namelijk allemaal het kwaliteitskeurmerk Denominazione di origine controllata e garantita, afgekort het DOCG-keurmerk. Dit keurmerk wordt alleen toegekend aan wijnen van de allerbeste kwaliteit. En zoals we de Italianen kennen, worden daar hoge standaarden aan gesteld. Ik besluit direct te gaan bestellen. De webwinkel verkoopt niet alleen Italiaanse rode wijn, maar ook wijn uit andere landen zoals:

  • Italie
  • Frankrijk
  • Argentinië
  • Duitsland
  • Oostenrijk
  • En nog veel meer landen! 

Na wat gescrold te hebben over de pagina met verschillende rode wijnen, valt mijn oog op een wijnpakket met enkel primitieve wijnen. Het pakket bevat zes verschillende soorten, en als je het koopt ontvang je een korting. Dat is fijn, want zo kan ik laagdrempelig kennis maken met Italiaanse rode wijn van verschillende wijnhuizen die op deze site worden aangeboden. De wijnen werden heel snel bezorgd en smaakten erg lekker. Ik ben dus helemaal tevreden over deze winkel en hoef echt geen wijn van de supermarkt meer. Hiermee kan ik zeggen dat ik met dank aan desmaakvangoedewijn.nl is mijn zoektocht tot een geslaagd einde heb gebracht. 

Van mijn favoriete primitivo heb ik direct een paar flessen besteld. Ook heb ik mijn vriendin een flesje wijn toegestuurd, als bedankje. Omdat het een geschenk was, kon ik ervoor kiezen om geen factuur bij te laten voegen. Wat een fijne service! 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn