Huisstijl ontwerpen

Een belangrijk punt waar je als onderneming over na moet denken, is de huisstijl ontwerpen. Het lijkt misschien wat onbenullig wat voor kleuren je gebruikt op je briefpapier of wat voor logo je hebt, maar het is toch van groot belang dat dit echt in orde is en goed past bij jouw bedrijf. Het is belangrijk om in het oog te houden hoe sterk mensen op beeld gericht zijn. Als ondernemer ben jij vooral geneigd om via teksten duidelijk te maken waar jouw onderneming voor staat en de informatie over te brengen die jij van belang acht. Met de huisstijl ontwerpen zul jij je waarschijnlijk niet meteen bezig houden. Maar voor de klant is dit juist heel belangrijk, mensen zijn steeds meer gericht op beelden en ze zullen dan ook als eerste gericht zijn op zaken als hoe het logo eruit ziet en wat voor sfeer jouw website of jouw post oproept. Dit bepaalt voor hen meteen heel intuïtief waar jij voor staat, het zorgt bij hen meteen voor een gevoel van vertrouwen of misschien juist voor wantrouwen. Het roept positieve of juist neutrale of zelfs negatieve gevoelens op. Dit is belangrijk om rekening mee te houden en daarom is het dus echt van belang om de nodige aandacht te schenken aan de huisstijl ontwerpen.

Wat verstaan we onder huisstijl ontwerpen?

Als het gaat over de huisstijl ontwerpen, over welke zaken gaat het dan precies? Het gaat dan feitelijk over de visuele identiteit van jouw onderneming. Daar vallen onder:

  • het bedrijfslogo
  • kleurgebruik
  • typografie of lettertype
  • vormentaal
  • fotografiestijl

Al deze zaken zorgen samen voor jouw visuele identiteit en het is dus van belang om hier aandacht aan te schenken. Over het algemeen zal er eerst gestart worden met het ontwikkelen van een logo en van daaruit de huisstijl ontwerpen. Als je immers eenmaal het bedrijfslogo vastgesteld hebt, dan heb je al een beeld van de kleuren die gebruikt moeten worden en het lettertype waarmee gewerkt moet gaan worden. Deze kunnen namelijk vanuit het logo doorgetrokken worden. Daarna zal er naar de vormentaal gekeken worden, waarmee bedoeld wordt dat er aandacht wordt geschonken aan de plaatsing van tekstvakken en juist lege vlakken. Tot slot komt de fotografie aan bod. Op jouw site zul je immers ook foto’s plaatsen van bijvoorbeeld jouzelf of je medewerkers en van de producten die je verkoopt of de diensten die je levert. Deze foto’s zullen een bepaalde uitstraling moeten hebben en ook dat valt dus onder de huisstijl ontwerpen.

Valetti is specialist

Op het eerste gezicht lijkt een huisstijl ontwerpen misschien redelijk eenvoudig, maar als je over bovenstaande goed hebt nagedacht, dan zul je waarschijnlijk tot de conclusie zijn gekomen dat het zo simpel nog niet is. Want een mooi logo, dat heb je natuurlijk niet zomaar. Je zult hier misschien zelf wel wat ideeën over hebben, maar dit omzetten in beeldtaal is toch echt een vak apart. En dat geldt ook voor de rest van de huisstijl ontwerpen. Omdat het voor de eerste indruk van jouw bedrijf zo belangrijk is hoe alles er visueel uitziet, is het aan te raden om het ontwikkelen van jouw stijl over te laten aan specialisten op dit gebied. Zij hebben ervaring met het ontwikkelen hiervan en kunnen dit dan ook als geen ander goed aanpakken. Echte specialisten op dit gebied, zijn de mensen van Valetti. Zij kunnen jou als geen ander helpen met een huisstijl ontwerpen die onderscheidend en herkenbaar is, zodat mensen meteen weten dat het om jouw onderneming gaat. Bovendien zorgen ze er uiteraard ook voor dat het gehele ontwerp uitstekend bij jou past. Daarom kies je dus voor Valetti!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn