Het nieuwe roken met de e sigaret

Binnen de psychologie heb je een stroming die zich voornamelijk bezighoudt met de gezondheid van de mensen en hoe we die, psychologisch gezien, kunnen bevorderen. Het is dan ook interessant om theorieën te lezen die gaan over rokers en het gedrag dat zij vertonen wanneer ze willen stoppen. Verder is het ook interessant om te zien hoe deze theorieën een nieuw product als de e sigaret kunnen bevorderen. De e sigaret is namelijk een perfect hulpmiddel om te stoppen met roken. Mensen die stoppen met roken gaan doorgaans door 6 fases heen. De zevende fase is een terugvalfase en daar wil je dus niet terechtkomen. Het is dan de vraag in welke fase de e sigaret ingepast kan worden.

  1. De eerste fase is de zogenaamde pre-contemplatie fase. Als je je in deze fase bevindt, dan wil je nog niet stoppen.
  2. De tweede fase is de contemplatiefase. In deze fase ben je je bewust van het feit dat je eigenlijk wilt stoppen, maar je rookt nog steeds.
  3. De voorbereidende fase. Je bent nu actief bezig met onderzoek. In deze fase kun je dus terecht komen bij de e sigaret als mogelijk hulpmiddel.
  4. In de vierde fase ga je ook echt stoppen. Deze fase heet daarom ook wel de actie fase. Dus in deze fase stop je met roken. Het is in deze fase dat de e sigaret voor het eerst een functie heeft.
  5. Dit is de onderhoudsfase. In deze fase probeer je zo goed en comfortabel mogelijk een niet-roker te blijven. Je probeert de nieuwe levensstijl als het ware stabiel te houden om het risico op terugval te minimaliseren.
  6. Deze laatste fase duurt de rest van je leven, mits je in fase 7 terecht komt. In deze fase 6 ben je namelijk een niet-roker. Dus alle niet rokers die nog nooit gerookt hebben delen deze fase in principe met de oud rokers.
  7. Mocht je toch weer een sigaret opsteken, dan heb je te maken met een terugval en in dat geval kom je direct weer terecht in fase 1, 2, 3 of 4. De ervaring leert dat men na een terugval eerst weer een tijdje in fase 1 terecht komt.

De e sigaret is vooral in de fases 4 en 5 belangrijk. Als je namelijk wilt stoppen, dan moet je de verleiding kunnen weerstaan. In die zin is fase 4 niet zo moeilijk, want je hoeft alleen maar geen sigaret op te steken. Maar om vervolgens de verleidingen te weerstaan en dus een niet-roker te blijven in fase 5, kun je wel wat hulp gebruiken. Daar biedt de e sigaret uitkomst. Want om niet van de één op de andere dag opeens geen nicotine meer te krijgen, kun je een overstappen op elektronisch roken.

Een e sigaret om de nicotine langzaam af te bouwen

Het is het gebrek aan nicotine waardoor mensen toch een terugval krijgen. Daarom moet je ervoor zorgen dat je de nicotine hoeveelheden langzaam maar zeker terugbrengt tot nul. Dit kan met een elektronische sigaret. Je kunt namelijk kiezen voor een e liquid met nicotine. Vervolgens kun je de hoeveelheid langzaam afbouwen, zodat je niet opeens hele erge ontwenningsverschijnselen krijgt. Zodra je helemaal comfortabel bent zonder nicotine, dan kun je gemakkelijk de zesde fase betreden.

Waar kan ik een elektronische sigaret bestellen?

Mocht je een elektronische sigaret willen kopen, dan kun je deze bestellen via ea-sigaret.nl. Bij EA Sigaret kun je terecht voor verschillende e sigaretten van uiteenlopende merken. Tevens kun je hier ook meteen e liquid bestellen en batterijen en andere accessoires.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn