Geen internet? Geen nood! Essalu helpt je snel om een oplossing te vinden

Geen internet is het rampscenario van elke ondernemer die voor zijn werk internet nodig heeft. Als je even geen internet hebt, dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Ligt het aan je modem? Of is er iets anders aan de hand? De professionals van Essalu komen graag bij je thuis wanneer je geen internet hebt. Zij bekijken ter plekke wat het probleem is, en zorgen ervoor dat het zo snel mogelijk opgelost gaat worden. Wat kun je zelf doen als je constateert dat er geen internet is:

  • Reset het modem
  • Check of alle kabels en stekkers goed aangesloten zijn
  • Check of firewall het internet niet per ongeluk blokkeert
  • Controleer of de etherkaart is ingeschakeld

Alles gecontroleerd, maar ervaar je nog steeds een probleem? Ga dan gelijk naar de site essalu.nl. Via deze site kun je in contact komen met professionals die bij jou thuis of op het werk komen om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Paniek wanneer er geen internet is

Het is een groot voordeel hoor om vanuit huis te kunnen werken. Altijd de beschikking hebben over internet maakt dit mogelijk. Ik gebruik het internet echt de hele dag. ’s Ochtends begint het al met het checken van mijn mail. Via de mail komen er opdrachten binnen en komen er vragen van klanten of schrijvers. Het is belangrijk om op deze manier mijn dag te starten. Vervolgens heb ik vaak even nakijkwerk. Schrijvers hebben mij teksten gemaild die ik even moet doorlopen op fouten. Die moeten dus eerst gedownload worden vanuit mijn mailaccount. Uiteindelijk moet ik ze uploaden om te kunnen mailen, of te plaatsen in een online programma. Soms heb ik het idee dat ik best een paar uur zonder internet kan, bijvoorbeeld als ik even voor mezelf aan het werk ben met het schrijven van teksten. Ik betrap me er dan vaak op dat ik toch het internet gebruik om te zoeken naar meer informatie, of het checken van een bepaalde spelling. Ik besef me maar al te goed hoe afhankelijk ik hiervan ben geworden. Als ik dan even zonder internet zit, dan slaat gelijk de paniek toe. Ik kom nergens meer op en mijn werk valt compleet stil. Het hebben van geen internet kan verschillende oorzaken hebben. Nu ben ik zelf niet al te blij met de provider die dit aanbiedt. Het gebeurt de laatste tijd behoorlijk vaak dat ik geen internet heb. Als ik vooraf zou weten hoelang het hebben van geen internet zou duren, dan zou ik tenminste weten waar ik aan toe was. Maar meest van de tijd zit ik zonder internet vanaf een minuut tot zelfs enkele uren, of een dag. Uit nood spring ik dan vaak over op mijn mobiele internetverbinding via de smartphone, maar dat is behoorlijk kostbaar. Een andere mogelijkheid wanneer ik geen internet heb, is het tijdelijk verhuizen van mijn werkplek om elders te kunnen werken. Daar kleeft dan wel weer een groot nadeel aan, namelijk dat ik al mijn spullen moet gaan verhuizen en kostbare tijd kwijtraak.

Bel Essalu gelijk

Gelukkig zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in het hebben van geen internet. Dit zijn firma’s die hun uiterste best doen om te achterhalen waar de fout precies zit, zodat het hebben van geen internet zo snel mogelijk opgelost kan worden. Je kunt natuurlijk de provider bellen, maar vaak duurt het lang voordat je eindelijk eens aan de beurt bent en daarnaast is het erg onhandig om over de telefoon te moeten worden geholpen. Computerhulp aan huis is dan wel net zo prettig. Daarvoor ben je bij Essalu aan het juiste adres.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn