Ga voor een brandblusser kopen

Wist jij dat 85% van de beginnende branden in Nederland geblust worden met een brandblusser? Je ziet de brandblussers vaak in bedrijven. Hier is het namelijk verplicht om er minimaal een te hebben. Hoeveel je er precies als ondernemer in jouw bedrijfspand moet hebben, dat is gebonden aan speciale regels. Als je hier niet helemaal zeker over bent, dan raden we je aan om deze regels er eens op na te slaan of om direct naar de website Allesveilig.nl te komen. De medewerkers van Alles Veilig die hier werken zullen je ook kunnen vertellen wat je precies nodig hebt en waar je het beste voor kunt gaan. Wat veel mensen namelijk ook niet weten dat je op het gebied van een brandblusser kopen de nodige keuze hebt.

  • Schuimblusser
  • Poederblusser
  • CO2 brandblusser

Maar denk bijvoorbeeld ook aan een vetbrandblusser. Iedere brandblusser kopen heeft weer zo zijn eigen kenmerken. Je kunt met bepaalde blussers specifieke branden blussen. Een poederblusser kan voor de ene soort brand erg geschikt zijn, terwijl je andere soorten branden toch echt met een andere blusser moet aanpakken. Op de verpakking van iedere brandblusser kopen kun je precies zien waar de specifieke brandblusser voor gemaakt is. We raden je aan om dit eerst uit te zoeken en hier ook advies over in te winnen.

Een brandblusser kopen voor thuis of op het werk

Werk jij simpelweg op een kantoor of wil je een specifieke brandblusser kopen voor in de keuken? Dan zul je waarschijnlijk voor een ander type brandblusser gaan in deze gevallen. Op de website Allesveilig.nl ben je voor alle soorten brandblussers aan het juiste adres. Daarnaast kun je een brandblusser kopen uit de voorraad hier. Dit betekent dus dat je de producten die je hier bestelt altijd snel in huis zult hebben. Ook als je niet alleen wilt kiezen voor een brandblusser kopen, maar ook voor andere soorten veiligheidsmaatregelen dan zit je hier helemaal goed. Denk bijvoorbeeld aan een branddeken of brandmelders. Het kan in ieder huishouden of op iedere werkvloer gebeuren dat er brand uitbreekt. Je hoopt natuurlijk altijd dat dit nooit het geval zal zijn, maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn voor een dergelijke situatie. Wanneer je kiest voor een brandblusser kopen, zorg er dan ook voor dat je weet hoe je met het apparaat moet omgaan. En wees op de hoogte van wat het apparaat kan! Zeker voor in huis kiezen mensen vaak voor een kleinere brandblusser kopen. In films lijkt het altijd alsof je minutenlang met zo’n ding kunt blussen. Dit is in de werkelijkheid heel anders! We raden je dan ook eigenlijk aan om hier een training in te volgen wanneer dat mogelijk is.

Gebruik het apparaat wanneer nodig

Stel, er breekt brand uit in je huis. Wat doe je dan? Wanneer je eerder hebt gekozen voor een brandblusser kopen, dan kun je hier direct mee aan de slag gaan. Zorg ervoor dat je de pin uit het apparaat verwijdert en dat je direct richt op de haard van de brand. Dit zal ervoor zorgen dat je binnen enkele seconden (heel veel meer tijd heb je niet) de brand kunt blussen. Ga nooit zomaar met water of andere vloeistoffen aan de slag. Dit kan zelfs heel erg gevaarlijk zijn. Wees je er daarnaast van bewust dat er verschillende soorten branden zijn. Waar je een bank die in de brand staat misschien nog wel met een plens water kunt doven, is dit op het fornuis absoluut niet het geval. Vraag altijd om advies bij een brandblusser kopen wanneer je dat nodig hebt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn