Een wax stempel aanschaffen

stempels heeft een groot assortiment aan lakstempels. Wilt u dus een wax stempel maken dan bent u hier aan het goede adres. U kunt kiezen uit een standaard wax stempel of een stempel volgens eigen ontwerp. Voor iedereen is hier dus wel een lakstempel te vinden. 

Welke wax stempel kan ik bestellen?

Er zijn verschillende soorten wax stempels. De stempels kunnen helemaal naar eigen wensen worden gemaakt. Denk hierbij aan:

  • Lakstempel met logo
  • Lakstempel met initialen
  • Lakstempel met naam
  • Lakstempel met tekst
  • Lakstempel met afbeelding

Er is dus een ruime keuze uit stempels. De zegellak is verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat de lakstempel helemaal naar eigen smaak gemaakt kan worden. Ook kunt u kiezen uit zegellak of lakkorrels. Hier zit eigenlijk niet zo veel verschil in. 

Stap voor stap een wax stempel maken

Het is niet moeilijk om een lakstempel te maken. Het ligt er wel aan welke zegellak u gebruikt. Kiest u voor flexibele zegelwax dan kunt u een speciaal lakpistool gebruiken. Hierdoor kan de flexibele lak makkelijk gesmolten worden en is het niet moeilijk om de goede hoeveelheid lak te bepalen. Het lakpistool geeft namelijk een betere dosering dan bij het traditioneel laten smelten met een kaars. 

Naast deze lak bestaat er ook traditionele zegellak. Deze lak smelt u boven een kaars. Wanneer de lak smelt kunt u de vloeibare lak laten vallen op de gewenste plek. Wel dient u eerst de lakstaaf uit te blazen zodat het niet blijft doorbranden. Heeft u genoeg vloeibare lak op de plek? Bevochtig hierna de wax stempel door te blazen en duw dan zo gauw mogelijk de lakstempel in de vloeibare lak. Wacht tot de lak helemaal hard is en haal dan pas de lakstempel eruit. VoilĂ  uw lakstempel is klaar. 

Flexibel vs. traditionele lak

Het grootse verschil tussen een flexibele lak en een traditionele lak is dat bij de laatstgenoemde de lak breekbaar is. Hierdoor is deze wax stempel erg geschikt om te gebruiken bij het verzegelen van brieven. Zo kan er gezien worden of de brief eerder geopend is dan gewenst omdat in dat geval de zegel gebroken zou zijn. De traditionele lak heeft dus echt een verzegelfuntie en daarbij komt dat het vaak net wat mooier eruitziet dan de flexibele wax stempel. 

Zelfklevende lakstempels

Bij stempels.nl kunt ook kiezen voor een zelfklevende wax stempel. Deze zijn kant en klaar en zelfklevend waardoor u er weinig werk mee heeft. U hoeft alleen maar het gewenste ontwerp te kiezen en op het gewenste object te plakken. Deze stempels kunnen op maat worden gemaakt vanaf 25 stuks. Ook leuk om te gebruiken voor sinterklaas of een geboorte van een baby. Kies uw eigen bestand, grootte en kleur en wij doen de rest. 

Meer dan alleen lakstempels

Bij Stempelpuntnl vind u niet alleen lakstempels. Ook voor andere soorten wax stempels kunt u bij ons terecht. Denk hierbij aan bedrijfsstempels, kantoorstempels, brandstempels maar ook badges. De keuze is reuze! Heeft u toch nog vragen? Of twijfelt u nog ergens aan, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen, zodat u uiteindelijk een hele mooie stempel op maat kunt laten maken. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn