De geboorte van je kind vieren met de juiste geboortekaartjes

Vier weken geleden is mijn dochter geboren en dat heeft mijn leven natuurlijk drastisch veranderd. Mijn man en ik vonden een leegte in ons leven en dat dreef een wig tussen ons. We hadden nog niet over kinderen nagedacht, maar omdat we steeds meer uit elkaar groeiden leek moest er wat gedaan worden. Uiteindelijk besloten we een kind te nemen om de harmonie tussen ons weer te herstellen. We dachten met een kind een soort gemeenschappelijk levensdoel te vinden die ervoor zou zorgen dat we weer naar elkaar toe zouden groeien. Het kind fungeert in dit geval als de sociale lijm in het gezin. Ik begrijp dat de motivatie voor het kind natuurlijk volledig egoïstisch is, maar ik denk dat alle motivaties voor het nemen van kinderen op egoïstische motieven is gestoeld. Ik ben er gewoonweg eerlijk over. Los van de motivaties en de redenen, zodra je kind geboren is dan is dat een intense ervaring om dat nieuwe leven in je armen te houden. Volledig onschuldig en naïef, met geen idee wat het te wachten staat. Waarschijnlijk zal mijn dochter ooit dezelfde leegte ervaren als ik en mijn man en dan wellicht op haar beurt ook overwegen om een kind te nemen. En zo gaat de cyclus van het leven maar door en door. Dit idee wilde ik vangen in de geboortekaartjes die ik ging versturen. Ik wilde dat de lezers de hierboven geschetste mindset zouden kunnen proeven door het lezen van de geboortekaartjes. Het probleem is natuurlijk dat de standaard geboortekaartjes alleen maar de clichés van de geboorte van een kind overdragen. Doordat geboortekaartjes alleen maar reppen over clichés waar je dan eventueel zelf nog een Bijbelse tekst aan kunt toevoegen worden de geboortekaartjes al snel betekenisloos. Doordat je de conventie volgt, zeg je precies wat men zou verwachten en daardoor zeg je dus eigenlijk helemaal niets. Daarom was ik ook erg blij dat ik via kaartjes-fabriek.nl mijn eigen geboortekaartjes kon ontwerpen.

Mijn eigen geboortekaartjes ontworpen in mijn unieke stijl

De titel van deze alinea suggereert misschien dat ik volledige vrijheid had om ook de stijl van de geboortekaartjes te beïnvloeden. Dat is niet helemaal waar, want je kunt kiezen uit een aantal designs. Je kunt dus niet zelf een design creëren. In feite kun je een kaartdesign kiezen en daar dan vervolgens mee variëren. Voor mij was dit echter perfect. Ik wilde namelijk de clichés combineren met de waarheid. Het design van de geboortekaartjes was perfect als representatie van de clichés. De geboortekaartjes zien er uit als typische geboortekaartjes. Je herkent het meteen door het baby/kinderthema. Als je een dusdanig kaartje in je brievenbus ontvangt dan verwacht je natuurlijk een optimistische blije boodschap over de geboorte van een nieuw leven. Je verwacht geen ontnuchterende vorm van realisme waarin eerlijk uit de doeken wordt gedaan waarom dit kind op de wereld is gezet. Het contrast tussen het naïeve positivisme enerzijds en het ontluisterende realisme anderzijds wilde ik vangen in de geboortekaartjes die ik vervolgens opstuurde naar al mijn familie, kennissen en vrienden. En gelukkig had ik die mogelijkheid bij kaartjes-fabriek.nl. Deze website kwam tegemoet aan mijn wensen en stelde ook geen vragen over de inhoud. Het is immers mijn zaak wat er op het kaartje komt te staan, en ik vind het ook goed om te weten dat mijn dochter in de toekomst precies waar waarom ze op de wereld is gezet. Ik wil haar niet beschermen met een web van illusies en valsheden. Ik wil haar zo snel mogelijk kennis laten maken met de mensheid en het feit dat alle nobele doeleinden gemotiveerd worden door al te menselijke motieven. De geboortekaartjes hadden het gewenste resultaat. Veel onbegrip en ontsteltenis. Vooral uit de richting van mijn ouders. Het is toch ongelooflijk wat voor effect eerlijkheid kan hebben. Zodra je je handelingen, woorden en uitingen niet langer hult in de sociaal geaccepteerde sluier dan zet je jezelf in wezen buitenspel. Je speelt het spel niet volgens de juiste spelregels.

Over kaartjes-fabriek.nl

Los van de motieven die je eventueel hebt bij het ontwerpen van je eigen geboortekaartjes is kaartjes-fabriek.nl een erg goede website. Ook als je liever wel gewoon de standaard geboortekaartjes wil verzenden dan ben je bij deze website aan het juiste adres. Je kunt op de site meteen zien dat je vele mogelijkheden hebt als het op geboortekaartjes aan komt. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende soorten geboortekaartjes bestellen en ontwerpen zoals:

  • Geboortekaartje voor jongens
  • Geboortekaartje voor meisjes
  • Hip geboortekaartje
  • Stoer geboortekaartje
  • Lief geboortekaartje
  • Trendy geboortekaartje

Er is dus genoeg keuze en ook voor de minder cynisch ingestelde mensen is dit een ideale site. In feite is deze site helemaal niet geschikt voor mensen zoals ik, want de website komt meer tegemoet aan de wensen van de ouders die oprecht blij zijn met hun kroost. Persoonlijk vond ik het contrast juist mooi tussen mijn boodschap enerzijds en het positieve kaartje anderzijds. Dus mocht je je eigen geboortekaartje willen ontwerpen dan is deze site ideaal. Je kunt op deze site overigens ook terecht voor trouwkaarten en andere kaarten voor bepaalde momenten. Alles is online te regelen. Zo kun je online je eigen kaartje ontwerpen en het kaartje vervolgens ook direct online bestellen. Mocht je geen zin of geen tijd hebben om zelf een geboortekaartje te ontwerpen dan kun je natuurlijk ook gewoon een standaard geboortekaartje bestellen. Voor iedere wens is er wel een kaartje.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn