De beste Surinamer in Rotterdam

Sinds kort heb ik een Surinaams vriendje en bij hem thuis eten we altijd van die heerlijke gerechten. Ik was daar tot voor kort helemaal niet bekend mee, maar sinds ik veel bij hem over de vloer kom, maakt zijn moeder allemaal heerlijke gerechten voor ons. Zij doet haar aankopen altijd bij de Surinamer in Rotterdam. Toen ik daar laatst weer wilde gaan eten, had ze gevraagd of wij voor die tijd even bij de Surinamer in Rotterdam langs wilden gaan om de producten te kopen die zij nodig had voor in de gerechten die ze later die avond wilde gaan maken. Dat hebben wij gedaan en toen we aankwamen bij deze bijzondere supermarkt, waar ik nog nooit eerder was geweest, moet ik toegeven dat ik mijn ogen uitgekeken heb. Zoveel prachtige producten die er te koop waren, om er uiteindelijk de lekkerste gerechten mee te kunnen maken. Ik snap wel dat mijn schoonmoeder graag hier haar boodschappen doet.

Waarom deze Surinamer in Rotterdam?

Ook al is deze Surinamer in Rotterdam misschien niet heel erg groot, toch hebben ze ontzettend veel verschillende producten in de aanbieding. Buiten vind je bijvoorbeeld de groente en fruit, maar binnen kan je gigantische zakken met rijst kopen. Voordat we naar de winkel gingen heb ik eerst nog even het adres opgezocht op internet, zodat we met onze routeplanner daar naartoe zouden kunnen gaan. Zo kwam ik dus terecht op de website van deze Surinamer in Rotterdam. Hun website is: toko-bergweg.nl. Daar vind je niet alleen de routebeschrijving, maar ook al een hele uitleg over hun assortiment en de verschillende invloeden die terug te vinden zijn in deze Surinamer te Rotterdam. Er staan veel van de producten op die je ook in de winkel kan kopen en bovendien staat er ook een verklaring van de verschillende invloeden die er in de winkel aangeboden worden. Zoals:

  • De Surinaamse keuken
  • De Portugese keuken
  • De Pakistaanse keuken
  • De Indiaanse keuken

Het is dus wel te begrijpen dat mijn schoonmoeder niet alleen maar de Surinaamse gerechten maakt, maar dat ze juist ook gebruikt maakt van al die andere soorten keukens die in deze winkel terug te vinden zijn.

Extra voordeel

Toen ik nog even extra aan het struinen was op de website, kwam ik ook nog hele leuke feitjes tegen van deze Surinamer in Rotterdam. Zo zag ik bijvoorbeeld dat ze al aangeven dat er echt niet alleen van origine Surinaams hoeft te zijn om je weg te kunnen vinden in deze winkel. Het is ook vooral erg leuk om kennis te maken met de Surinaamse keuken als je niet bekend bent daarmee, door een kijkje te nemen in deze Surinamer te Rotterdam. Bovendien kan je ook het advies inwinnen van het personeel dat aanwezig is in de winkel, want zij willen je overal wel mee helpen en in adviseren. Dat hebben wij trouwens ook gedaan toen we op zoek waren naar een bepaald kruid voor in het gerecht van mijn schoonmoeder. We konden het niet vinden, nadat we echt de hele winkel door waren gegaan. Toen we uiteindelijk gingen vragen aan het personeel, pakten ze het kruid er zo bij uit een van de rekken. We hadden er blijkbaar steeds overheen gekeken. Voor iedereen die het leuk vindt om zo nu en dan eens Surinaamse gerechten te maken, of juist voor de mensen die iedere dag Surinaams koken, dan vind ik deze Surinamer in Rotterdam echt een aanrader. Als je niet in de buurt van Rotterdam woont, dan raad ik je aan om er een dagje van te maken en toch nog even langs deze toko te gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn