Boeket versturen

Laat jij wel eens een boeket versturen? Ik zelf vind dat altijd heel erg handig op momenten dat ik zelf niet bij een bepaalde gelegenheid aanwezig kan zijn of gewoon om iemand eens even helemaal te verrassen. Want wie verwacht er nu een bezorger met een bos bloemen op de stoep, toch eigenlijk niemand? Soms stuur ik dus gewoon eens een bloemetje om iemand te verrassen, gewoon omdat ik denk dat deze persoon het erg leuk zou vinden. Maar ik kies ook vaak voor een boeket versturen als ik zelf ergens niet bij aanwezig kan zijn. Bijvoorbeeld voor de verjaardag van iemand die te ver weg woont om eventjes bij op visite te gaan of als ik gewoon geen tijd heb om langs te komen, omdat mijn agenda op dat moment gewoon te vol is. Ook kies ik wel eens voor een boeket versturen op een moment dat ik weet dat iemand nog niet teveel visite kan hebben, maar ik wel wil laten zien dat deze persoon in mijn gedachten is. Bijvoorbeeld als iemand ziek is of als iemand net bevallen is van een kindje. Er zijn situaties waarin iemand gewoon niet veel bezoek wil of kan hebben en dan is het sturen van een bloemetje in mijn ogen echt erg leuk om te doen!

Boeket versturen bij diverse gelegenheden

Zoals ik hierboven al aangaf zijn er heel veel verschillende redenen om een boeket te versturen. Je kunt globaal denken aan de volgende redenen:

  • vrolijke gebeurtenissen, zoals een bruiloft, een geboorte, een jubileum, verhuizing of een verjaardag
  • verdrietige gebeurtenissen, zoals ziekte en overlijden
  • zomaar, omdat je aan iemand denkt

Het maakt eigenlijk niet uit wat de reden is, de ontvanger zal het gebaar altijd waarderen en daarom alleen al is een boeket versturen gewoon een goed idee. Je laat ermee zien dat je aan iemand denkt, bijvoorbeeld door een rouwboeket te sturen bij een overlijden. Daar wordt het verdriet voor de nabestaanden natuurlijk niet minder om, maar het verlicht de pijn misschien wel een beetje als ze zien dat anderen meeleven. Daar komt nog bij dat een bloemetje altijd voor plezier zorgt. Het fleurt de ruimte op en dat doet een ieder goed, wat de situatie op dat moment ook is! Een boeket versturen is dus altijd de moeite van het overwegen waard en ik vind het persoonlijk dan ook jammer dat niet meer mensen van deze mogelijkheid gebruik maken.

Gemakkelijk online regelen

Ik denk dat de reden dat zo weinig mensen een boeket versturen is dat ze niet goed bekend zijn met de mogelijkheden op dit gebied. Velen denken volgens mij nog steeds dat je hiervoor naar een bloemist moet gaan om dit te regelen en dat dit dan alleen in de eigen regio bezorgd kan worden. Was dit in het verleden inderdaad het geval, tegenwoordig ligt dit allang anders. Je kunt namelijk gewoon online je bestelling plaatsen, je hoeft dus echt niet meer per se naar de bloemist zelf te gaan. Ook kunnen zij het boeket versturen door heel Nederland, ook wat dat betreft zijn er dus weinig belemmeringen meer. Zelf kies ik er vaak voor om te bestellen bij Thuisbloemist, omdat zij een ruim aanbod bieden en de bloemen in een mooie verpakking laten bezorgen bij de ontvanger. Je kunt op Thuisbloemist.nl zelf uitkiezen wat voor bos je wilt versturen en je kunt er zelfs voor kiezen om een plantje af te laten leveren. Zij zorgen er dan vervolgens voor dat dit op de juiste dag op het juiste adres afgeleverd wordt. Een boeket versturen is dus tegenwoordig echt heel erg eenvoudig!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn