Autopech? Lees je auto uit met Autel

Auto’s gaan over het algemeen lang mee – het ene merk langer dan het andere – maar ze lopen niet altijd als goed geoliede machines. Wanneer er iets mis is, kun je naar de garage gaan, maar je kunt ook proberen het zelf op te lossen. Stukken sneller en goedkoper – en met de apparatuur van Autel kan er bijna niets mis gaan.

De uitleesapparaten van Autel

Een auto heeft een aantal sensoren die continu bijhouden of alles nog werkt. Een voorbeeld hiervan is de lambdasonde, een sensor in de uitlaat. Is er iets mis, dan gaat er in de meeste gevallen het motorstoringslampje branden om dit aan te geven. Wanneer dit gebeurt – of wanneer de auto op een andere manier niet normaal functioneert – is het verstandig de auto uit te lezen. Het fijne is dat je daarvoor niet helemaal naar de garage hoeft te gaan; met de uitleesapparatuur van Autel kom je zelf al een heel eind. Het uitlezen van de auto doe je met een On Board Diagnostic (OBD), een versie 1 of 2, onafhankelijk van je soort auto. Heb je een diesel van na 2004 of een benzine van na 2001, dan moet je de OBD2-versie hebben. De meeste apparaten van Autel vallen dan ook in deze categorie. Het apparaat gaat op zoek naar foutcodes die waarschijnlijk in de auto aanwezig zijn; daardoor ging het lampje immers branden. Deze foutcodes zijn te verdelen over 4 categorieën:

  • Foutcodes over de aandrijflijn;
  • Foutcodes over de carrosserie;
  • Foutcodes over chassis;
  • Foutcodes over het netwerk.

Misschien klinkt dit je nog ingewikkeld in de oren, maar de apparaten van Autel zijn zo gemaakt dat ze zeer gebruiksvriendelijk zijn. Ze zijn niet alleen bedoeld voor vakmensen in garages, maar ook voor gebruik thuis. Dat is een van de redenen waarom Autel zo populair is, naast het feit dat er altijd updates geïnstalleerd kunnen worden en er goede technische ondersteuning geboden wordt.  “Autel staat voor kwaliteit en betaalbaar”, is op obdwarenhuis.nl te lezen. De apparatuur wordt continu met veel zorg ontwikkeld en dat is te merken! Daarnaast wordt er nog meer ontwikkeld dan uitleesapparaten alleen. Er is een lijn genaamd “Autel Autolink”, die scanners bevat met extra mogelijkheden, zoals het uitlezen van het antiblokkeersysteem of de airbagmodules van je auto.

Hoe kom ik aan uitleesapparatuur?

Hij werd net al even genoemd – de website van OBD Warenhuis. De naam zegt het al: dit is een webwinkel die gespecialiseerd is in uitleesapparatuur. Ook Autel is een van de veel verkochte producten. De site is erg gebruiksvriendelijk: er wordt informatie gegeven over Autel zelf, en je kunt een aantal dingen invullen om je zoekcriteria te vernauwen: het merk van je auto, de prijsrange die je in gedachten hebt, de eigenschappen die het apparaat moet bezitten (denk bijvoorbeeld aan touchscreen, gratis updates of een Bluetooth-verbinding) en het soort protocol. Ben je toch lichtelijk in de war geraakt door de bovenstaande foutcodes, dan heeft OBD Warenhuis voor de automerken Acura, VW, Audi, Toyota, Nissan, Subaru, Mitsubishi en Volvo een aantal foutcodes op een rijtje gezet – met de betekenis erbij. En ben je op zoek naar aanvullende spullen naast je uitleesapparatuur, dan kun je hier ook terecht; zo worden bijvoorbeeld OBD kabels verkocht op de site. Verder zijn de reviews die mensen OBD Warenhuis geven, positief: het cijfer dat de webshop krijgt, is een 9,1. De reactiesnelheid, de informatie die gegeven wordt over het verloop van de order en de snelheid van de levering worden allemaal een zeer hoog cijfer gegeven. Nieuwsgierig geworden? Neem dan zeker eens een kijkje op obdwarenhuis.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn