Aannemer Hoofddorp maakte ons pand eindelijk echt veilig

We hebben lange tijd problemen gehad met inbraken. Dat is niets nieuws in deze omgeving. Inbraken zijn letterlijk schering en inslag en we hebben hier meerdere malen zelf hinder van ondervonden. We zijn op het internet op zoek gegaan naar manieren om dit tegen te gaan en kwamen bij camera’s uit de nergens aan vastzaten. De nepdingen zouden wonderen verrichten, zo sprak de website. De volgende morgen zagen we het wonder: er was inderdaad niet ingebroken. De dieven hadden alle camera’s meegenomen en hadden blijkbaar gemakkelijk kunnen zien dat deze niet aangesloten waren. Spontaan hadden we er helemaal genoeg van en zijn we op zoek gegaan naar echte hulp. De aannemer Hoofddorp werd ons aangeraden als hét bedrijf dat hier actief mee aan het werk was:

  • Veel bedrijven hadden aannemer Hoofddorp ingeschakeld;
  • De aannemer gebruikt duurzaam materiaal dat bestand is tegen een stootje.

We besloten direct te informeren en kwamen er toen pas achter dat ‘aannemer Hoofddorp’ helemaal niet de naam van het bedrijf is. De echte naam is Verschoor Timmerbedrijf (aannemer-hillegom.nl) die hier standaard aannemer Hoofddorp genoemd wordt. We informeerden naar de mogelijkheden en kregen direct te horen dat er iemand langs zou komen zodat er concreet gesproken kon worden over de mogelijkheden. Kijk, dat wekt al vertrouwen.

Aannemer Hoofddorp zag direct de problemen

De personen die langskwamen van aannemer Hoofddorp zagen direct wat de problemen waren. De inbraaksporen waren nog goed te zien aan de buitenkant van het pand. Er werd uitgelegd dat dit motiverend werkt voor andere inbrekers die zien dat de constructies van de deuren en ramen niet sterk genoeg zijn om mensen buiten te houden. Tegelijkertijd heeft de inbreker het idee dat er bij bedrijven direct nieuwe dingen gekocht moeten worden wanneer er een inbraak geweest is en dat betekent dat er meer te halen valt. De aannemer Hoofddorp maakte direct een scherpe prijs voor het vervangen van de deuren en kozijnen en raadde aan om ook naar de ramen te kijken. Daar hebben we nu tralies achter laten plaatsen om inbrekers af te schrikken. Binnen een aantal dagen waren de werkzaamheden klaar en sindsdien hebben we slechts twee pogingen tot inbraak gehad. Pogingen die niet succesvol waren, want de inbrekers konden niet meer binnenkomen. Toch hebben we het daar niet bij gehouden, want we weten hoeveel schade deze mensen aan kunnen richten. We hebben eerst aannemer Hoofddorp aan alle bedrijven aangeraden, om vervolgens verder aan het werk te gaan.

Patrouille op het bedrijventerrein

Ons bedrijventerrein is het vaakst slachtoffer geweest van inbraken. Daarom hebben we de ondernemers hier bij elkaar aan tafel gezet en hebben we gekeken wat de mogelijkheden zijn. Een groot hekwerk wilden we niet plaatsen, in het verleden hebben we op andere plekken gezien dat dit helemaal niet geholpen heeft namelijk. We hebben daarom samen besloten om een bedrijf in te zetten. Dit bedrijf zorgt voor onregelmatige patrouilles op het bedrijventerrein. Af en toe rijden ze helemaal niet, andere keren elke vijf minuten. Precies zoals het uitkomt. Sindsdien is er nog één poging tot inbraak geweest en hebben we verder helemaal geen overlast meer gehad. Wil je zelf aan de slag met inbrekers, zorg er dan eerst voor dat je pand niet toegankelijk en niet aantrekkelijk is. Vervolgens is het zaak om aan de slag te gaan met de zichtbaarheid. Meer lampen ophangen buiten is een optie, net als camera’s die wel film opnemen. Of je kiest net als ons voor het laten rijden van een patrouille. Niet goedkoop, maar inbraak is doorgaans een stuk duurder.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn