Werving en selectie van ict-personeel uitbesteden

Ik ben recentelijk directeur van het bedrijf waar ik inmiddels 25 jaar voor werk geworden. Hoewel ik erg goed met de oude directeur overweg kon, stond hij wel bekend als een man van de oude stempel. Ik ben meer iemand die met de tijd mee wil gaan. Als bedrijf liepen we daarom ook erg achter wat betreft ict, geloof het of niet maar er werden hier nogal wat dingen nog op papier geschreven. Die norse man konden we er niet van overtuigen dat computers voor een grotere efficiëntie zouden zorgen.  Dit was het eerste waar ik als directeur aan wilde gaan werken, het bedrijf had een flinke update nodig. Dat moest dan ook heel wat kosten. In de eerste instantie heb ik nieuwe computers aangeschaft want die oude leken uit de steentijd te komen. We hadden alleen een zwaar tekort aan ict-personeel. De website had een update nodig, we konden wel een software upgrade gebruiken of compleet nieuwe software, mogelijk wilde ik een applicatie laten maken. In ieder geval moest er snel wat gebeuren. Het bedrijf had werknemers nodig die veel verstand hebben van computers en software. Het probleem is dat ieder bedrijf momenteel veel ict’ers nodig heeft, welk bedrijf wil niet anticiperen op de toekomst? Ik probeerde eerst zelf een werving en selectie van ict’ers te maken, maar kwam er al snel achter dat dat dus niet zo makkelijk ging. Alle ervaren ict’ers hadden al een baan. Ik had eerst zelf een aantal vacatures online, en ik schakelde uitzendbureaus waarmee wij samenwerkten in. Beide leverde echter weinig resultaat op; de uitzendbureaus richtten zich niet op de ict-sector en op mijn vacatures werd niet gereageerd. Ik kwam erachter hoe moeilijk werving en selectie in ict is. Ik heb op een gegeven moment de moeilijk beslissing genomen om dit uit te besteden. Hoewel we dus niet heel veel geld overhadden was het financieel gezien slimmer om nu te investeren dan om te wachten. Ik ging op internet zoeken naar bedrijven die mij mogelijk konden helpen, en tot mij grote geluk kwam ik deze website tegen: aatop-ict.nl.

Werving en selectie ict-personeel van topkwaliteit

Ik vond het in de eerste instantie dus lastig om de werving en selectie van ict-personeel uit te besteden. Toch ben ik er achteraf gezien heel erg blij mee dat ik ervoor gekozen heb om de werving en selectie van ict’ers aan anderen over te laten. Dit is wat Aatop Ict je als bedrijf te bieden heeft:

  • Een team van vier recruiters.
  • Een database van ervaren ict’ers.
  • Werving via verscheidende vacaturebanken en social media.

Geslaagd in de werving en selectie

Binnen een relatief gezien korte tijd hebben wij als klein bedrijf een klein en professioneel team van ict’ers weten op te bouwen, alleen dankzij Aatop Ict. Dit team van ict’ers is de laatste maanden druk bezig geweest met het bedrijf de hoognodige upgrades te geven. We hebben een risico genomen door in een financieel moeilijke tijd te investeren hierin, maar ik als ik kijk naar de mogelijke winst die dit ons kan opleveren is het het risico waard geweest. Ik kan niet benadrukken hoe blij ik ben met het feit dat ik een bedrijf als Aatop Ict ben tegengekomen, een bedrijf dat de werving en selectie in de ict voor jou als werkgever doet. Dit heeft me heel veel stress bespaard. Ik raad andere bedrijven, bedrijfseigenaren en directeuren die moeite hebben met het vinden van geschikt en ervaren ict-personeel aan om de werving en selectie van ict’ers ook aan Aatop Ict over te laten.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn