Regel je boekhouding zzp via een professioneel administratiekantoor

Regel je boekhouding zzp via een professioneel administratiekantoorAls zzp’er heb je natuurlijk net zo goed een uitgebreide administratie als wanneer je een BV hebt of een vennootschap. Punt is wel dat de administratie van een zzp’er vaak wat kleiner is en vooral in het begin eventueel ook zelf op orde te houden is. Maar het feit dat een administratie klein genoeg is om er zelf mee aan de slag te gaan, betekent niet dat je dat ook moet doen. Ten eerste heb je daar wellicht helemaal geen zin in. Dat is niet altijd een hele goede reden, maar in het geval van de administratie en de boekhouding is het in de regel niet verstandig om daar met tegenzin aan te beginnen. Als de papierwinkel dusdanige gevoelens van afkeer opwerkt, dan kun je er donder op zeggen dat je fouten gaat maken. Tevens zal het ook niet al te efficiënt gaan als je met tegenin de boekhouding op orde poogt te brengen. Verder is het ook niet goed voor je gemoedstoestand en dat kan vervolgens weer invloed hebben op andere taken die je als zzp’er voor rekening moet nemen. Daarnaast kan het ook gewoon een kwestie zijn van een gebrek aan kennis. Je kunt weliswaar de tijd hebben voor een taak, maar dat wil niet zeggen dat jij ook de geschikte kandidaat bent om die taak uit te voeren. Als jij de tijd hebt om een muur te behangen, maar dat nog nooit in je leven hebt gedaan, dan kun je het wellicht beter aan een professional overlaten. Dat is met de boekhouding zzp natuurlijk net zo. Ten eerste is het zo dat je heel tijd kwijt bent aan de boekhouding zzp als je geen kennis hebt met betrekking tot boekhouding. Stel je voor dat je nog nooit van debiteuren en crediteuren hebt gehoord, dan kan het nog wel eens een lastige klus worden. Ten tweede is het zo dat je ook meer kans hebt op het maken van fouten als je geen tot weinig kennis hebt van boekhouden. In zulke gevallen is het dus ook goed om de boekhouding zzp aan een professional over te laten. Naast deze twee redenen kan het natuurlijk ook gewoon zo zijn dat je echt geen tijd hebt voor de boekhouding zzp. Als zzp’er heb je wellicht een kleine boekhouding, maar omdat je alles zelf doet heb je het natuurlijk ook ontzettend druk. Dus dan kan de boekhouding zzp er wel eens bij inschieten. Ook daarom kan het dus een optie zijn om de boekhouding zzp uit te besteden. Mocht je hulp nodig hebben met het op orde brengen en/of houden van de boekhouding zzp, dan kun je een beroep doen op David Administraties.

Breng het overzicht in de boekhouding zzp weer terug met behulp van David Administraties

Een goede gezonde boekhouding zzp is belangrijk, want dat is als het ware de financiële blauwdruk van jouw onderneming. Op basis van die boekhouding zzp kun je geïnformeerde beslissingen nemen. Heb je de boekhouding zzp niet op orde of zit deze vol met fouten, dan zijn de beslissingen die je maakt op basis van dit soort gebrekkige boekhoudingen natuurlijk riskant. Wellicht investeer je geld dat je helemaal niet kunt investeren. Om de boel dus op orde houden kun je een beroep doen op David Administraties.

Meer informatie over David Administraties vind je op davidadministraties.nl

Mocht je meer willen weten, dan kun je in eerste instantie terecht op de site van davidadministraties.nl. Hier vind je allerlei informatie over het administratiekantoor en de diensten waar je gebruik van kunt maken zoals:

  • Opstellen van een rekeningschema
  • Hulp bij het maken van een begroting
  • Inboeken inkomende en uitgaande bankmutaties
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn