Op zoek naar een Engels Spaans vertaler?

Van Nederlands naar Spaans vertalen of andersom is niet iets dat je zomaar even doet na een paar jaar Spaans leren. Engels hebben we in Nederland redelijk goed onder de knie omdat we er al op zo jonge leeftijd mee beginnen, maar Spaans is wel even wat anders. Als je iets van Engels naar Spaans wilt vertalen kun je dus het beste naar een gerenommeerd vertaalbureau gaan zoals Hernandéz. Dit bureau is opgezet door María de Belén Hernandéz Martín, en gespecialiseerd in het vertalen van teksten in het Nederlands of Engels naar Spaans. Doordat ze kennis heeft van alle culturen En achtergronden is ze in staat om niet alleen de vertaalslag te maken van de ene naar de andere taal, maar daadwerkelijk de bedoeling, het gevoel en de intentie van de oorspronkelijke tekst op correcte manier over te brengen in de andere taal, iets wat als vertaalservice Engels Spaans heel belangrijk is. Veel vertalers doen hun werk namelijk vrij letterlijk, waardoor de tekst weliswaar leesbaar in de andere taal is, maar als ze de creativiteit en het inlevingsvermogen in beide culturen en gebruiken missen kan na het vertalen mogelijk de bedoeling van de oorspronkelijke schrijver net anders wordt geïnterpreteerd.

Engels Spaans vertaler

Doordat María zeer goed bekend is met de cultuur en achtergrond van beide talen is ze in staat in haar vertaalwerk de letterlijke vertaling aan te passen naar een stuk tekst die beter past bij de intentie en oorspronkelijke bedoeling van de schrijver, en dat is voor een Engels Spaans vertaler heel belangrijk. Je wilt immers dat jouw tekst in de andere taal precies datgene zegt wat jij er mee bedoelt, en als de letterlijke vertaling dat niet doet dat de vertaler de kennis heeft om de tekst zodanig aan te passen dat dit wel het geval is. De diensten van vertaalbureau Hernandéz zijn als volgt:

  • Vertalen van Spaanse naar Nederlandse tekst en andersom
  • Vertalen van Spaanse naar Engelse tekst en andersom
  • Vertolken tijdens bedrijfspresentaties of notarissen

Als u gebruik wilt maken van deze Nederlands / Engels naar Spaans diensten dan kunt u het beste contact opnemen via de website van Hernandéz: vertaalservicespaans.

Een goede vertaler kent de cultuur

Als je vertaalwerk wilt gaan doen, bijvoorbeeld van Nederlands of Engels naar Spaans, dan is het allereerst natuurlijk belangrijk dat je beide talen tot in detail beheerst. Je dient alle grammatica te kennen en volledig foutief te kunnen toepassen, van schrijffouten zijn funest voor vertaalwerk en doen je bovendien zeer onprofessioneel overkomen. Dit is dus de eerste stap om een goede vertaler te worden van Nederlands of Engels naar Spaans, en dit kost je op zijn minst tien jaar, als het niet langer is. Een taal volledig tot in de puntjes beheersen is moeilijker dan het lijkt, daarom is het voor kwalitatief goed vertaalwerk belangrijk dat je naar een goed vertaalbureau gaat, zoals de Hernandéz vertaalservice van María. Als je daar aanklopt voor je Nederlands naar Spaans vertalingen weet je zeker dat je vertaalde teksten exact jouw intentie weergeven en er goed is nagedacht over spelling en eventuele lokale gebruiken. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn