Nooit meer een bril na ooglaseren

Er was een tijd dat iemand met slechte ogen gewoon pech had. Hij of zij moest zich er bij neer leggen dat de wereld voor altijd een wazige realiteit zou zijn. Er waren immers tijden dat er nog geen brillen bestonden. Toen er eenmaal brillen waren, wilde dat niet zeggen dat men ook altijd precies de juiste glazen had om alles weer scherp te zien. Het duurde nog wel een tijdje voordat de techniek zo ver was dat men de sterkte van de glazen precies kon matchen bij de zwakte van de ogen. Nu zijn we alweer een stap verder en is de bril dankzij ooglaseren zelfs overbodig geworden. Via Clinic Select kun je kiezen voor ooglaseren en daardoor worden je ogen weer hersteld zodat ze alles weer helder kunnen waarnemen zonder hulpmiddelen. Dus eigenlijk hebben we via het tijdperk van de bril een route afgelegd die ons terugbrengt naar de wereld zonder brillen. Daar waar ze eerst noodzakelijk waren maar nog niet bestonden, zijn brillen nu overbodig dankzij de techniek van ooglaseren. Maar het feit dat brillen overbodig zijn wil niet zeggen dat ze niet meer bestaan. Dus helemaal terug naar die oude wereld zonder brillen is nog niet aan de orde. Niet iedereen heeft immers moeite met brillen en sommige mensen vinden het juist fijn om een bril te dragen. Daarnaast waren er al vervangende opties zoals lenzen die het dragen van een bril overbodig maakten. Maar lenzen zijn ook niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen tolereert de lenzen op de oogballen en dus zijn deze mensen nog altijd aangewezen op brillen. Ook ooglaseren is niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen vind het idee dat er een laser op de ogen terecht komt even aantrekkelijk. Maar hoewel er in het verleden sprake was van bepaalde risico’s is de techniek rondom ooglaseren inmiddels een stuk verder. De ingreep is dus ook niet bepaald ingrijpend en na de behandeling zie je de wereld weer in HD. Je kunt uiteraard een bril blijven dragen als je dat prettiger vindt, maar het is ook goed om te beseffen dat het dragen van een bril over de lange termijn een stuk duurder is dan ooglaseren. Het laseren van je ogen is een ingreep die 1 keer plaatsvindt, maar brillen moeten vaak worden vervangen en ook de glazen moeten af en toe weer worden vervangen. Dat komt enerzijds doordat de glazen beschadigd raken, maar anderzijds ook omdat ogen slechter worden.

Ben je nieuwsgierig naar ooglaseren? Kom dan eens langs op laatjeogenlaseren.nl

Als je meer wilt weten over ooglaseren, dan kun je altijd even langskomen op de bovenstaande website. Hier vind je meer informatie over:

Je kunt via de site ook meteen een oogtest doen om te kijken of jouw ogen geschikt zijn om te laseren.

Neem contact op met de kliniek voor het maken van een afspraak

Als je je ogen wilt laseren dan kun je via de site meteen contact opnemen met de kliniek. Je kunt dan direct een afspraak inplannen voor een intake gesprek.