Led lampen zijn beter en hier is waarom

Leef niet langer in het verleden! Gloeilampen en TL-lampen zijn allang vervlogen tijd. Als je nog niet bent overgeschakeld van gloeilampen naar led lampen, is het tijd om daar nu mee te beginnen. Ook al zijn led lampen nog steeds duurder dan gloeilampen, ze kosten al heel wat minder dan enkele jaren gelden. LED-verlichting is de meest efficiënte vorm van verlichting dat momenteel beschikbaar is. Ze kunnen meer licht produceren met minder energie dan elk ander type lamp. Een typische gloeilamp van 60 W produceert ongeveer 800 lumen. Een gelijkwaardige LED-lamp met vereist slechts ongeveer 10 W stroom. Omdat het gebruik van LED’s je veel geld kan besparen, kun je maar beter overwegen om de gloeilampen in je huis te vervangen door LED’s. Pret Met Led deelt via een blog heel wat informatie over hoe je LED’s optimaal kunt gebruiken en toevoegen aan jouw interieurontwerp. Daarnaast biedt de webshop een veelzijdig aanbod van LED’s, dimmers en armaturen. Bovendien beantwoordt het vakkundig team van Pret Met Led graag al jouw vragen aangaande LED-verlichting. Je kunt hen contacteren via de website www.pretmetled.nl.

Hoe lang gaan led lampen mee?

LED’s gaan erg lang mee. De gemiddelde LED-lamp die vandaag beschikbaar is, gaat 30.000 uren mee. LED’s zullen niet plotseling ophouden met branden zoals de gloeilampen die je gewend bent. In de loop van de tijd zullen ze echter minder effectief zijn in het afgeven van licht. Hun helderheid vervaagt op dezelfde manier zoals de batterij van je mobiele telefoon verslijt door hem meerdere keren op te laden. Doorgaans beschouwen fabrikanten onder de levensduur van de lamp de hoeveelheid tijd dat de lamp licht geeft, voordat dit vervaagt tot 70% van de oorspronkelijke helderheid. Ook led lampen vaak in- en uitschakelen heeft geen invloed op hun levensduur. En LED’s zullen ook niet snel verouderen door warmte. Als je een LED-lamp vastpakt, merk je dat de basis aanzienlijk zwaarder is dan een gewone gloeilamp. Dit komt omdat er een metalen koellichaam in de basis is ontworpen om warmte weg te trekken van de lamp. Bovendien kunnen led lampen veel meer schokken weerstaan ​​dan andere soorten gloeilampen. Het onderdeel dat het licht produceert, wordt een diode genoemd. Dit is een stevig stuk elektronica, dus er valt niet veel te breken. Uiteraard is de glazen bol rond de LED’s nog steeds kwetsbaar.

De voordelen van led 

Zoals eerder gezegd, geven LED’s veel minder warmte af. Als je de lamp vastneemt nadat deze een tijdje heeft gebrand, zal deze slechts iets warmer zijn dan de kamertemperatuur. Als je de lamp echter losschroeft en de metalen voet van de lamp vastpakt, wordt het een stuk heter. Hier zou je je zelfs kunnen verbranden. Hoe komt dit? Nou, alle warmte van een LED-lamp wordt geproduceerd in de basis. De metalen basis werkt als een koellichaam om warmte weg te halen van het elektrische circuit dat de lamp leidt, dus daarom wordt het zo heet. Voor bijna alle toepassingen zijn led lampen beter dan gloei- en spaarlampen. Ze zijn nog steeds iets duurder, maar de kosten worden meer dan gecompenseerd door de levensduur en andere voordelen van de led lampen. Het maakt niet uit of je voor gewone LED’s, led lampen met dimmer of de slimme LED’s gaat, je volgende aankoop van lampen zouden LED’s moeten zijn. Hieronder de voordelen van led lampen voor je samengevat:

  • LED’s zijn minder vatbaar om te breken
  • Ze gaan langer mee
  • Led lampen zijn efficiënter
  • LED’s zijn duurzamer dan gloei -of spaarlampen
  • Geen verkorte levensduur door overvloedig in- en uit te schakelen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn