De waarde van een bedrijf bepalen, hoe doe je dat?

De waarde van een bedrijf bepalen, hoe doe je dat? Je leest het hier!

Waarde is een subjectief begrip dat toch vaak wordt gebruikt bij het bepalen van de significantie van iets. Zo kun je ook de waarde van een bedrijf bepalen. Als je een bedrijf wilt kopen of verkopen dan wil je weten wat het waard is, om zo tot een eerlijke prijs te komen. Helaas is de waarde van een bedrijf bepalen een complexe zaak die gedaan wordt aan de hand van een aantal formules. Door deze formules juist toe te passen kan er een redelijk accuraat beeld worden geschetst van de waarde van een bedrijf. Wil jij hier meer over weten? Lees dan dit artikel!

Hoe wordt de waarde van een bedrijf bepaald?

De waarde van een bedrijf wordt bepaald aan de hand van een aantal formules. Waarde is subjectief, maar met deze formules is het toch mogelijk om een objectief beeld te krijgen van de waarde van een bedrijf. De formules die worden gebruikt bestaan uit verschillende cijfers, de belangrijkste cijfers zijn:

  • De nettowinst
  • De jaaromzet
  • De intrinsieke waarde

Naast deze cijfers worden er nog een aantal cijfers gebruikt om zo de waarde van een bedrijf op een goede manier te kunnen bepalen. Er zijn verschillende formules waarmee dit gedaan wordt, maar de bovenstaande cijfers komen hier bijna altijd in voor. De cijfers zijn te achterhalen uit de administratie van een bedrijf. Naast deze cijfers worden de EBITDA, de EBIT en het bedrag per klant ook meegerekend. Uit de totale som van deze cijfers komt een bedrag, dit bedrag is een goede reflectie van de waarde van een bedrijf. Stel je gaat een bedrijf verkopen dan wil je de waarde van jouw bedrijf op een zo goed mogelijke manier bepalen. Dit zorgt ervoor dat je jouw bedrijf voor een goede prijs verkoopt. Omdat het erg complex is om de waarde van een bedrijf te bepalen, is het verstandig om hulp in te schakelen.

De waarde van een bedrijf laten bepalen?

Je kunt de waarde van een bedrijf laten bepalen door verschillende instanties. De beste instantie is www.adcorporate.nl. Dit bedrijf houdt zich bezig met het kopen en verkopen van bedrijven. Daarnaast helpen ze met de bepalen van de waarde. Dit bedrijf heeft al enorm veel bedrijven geholpen bij de verkoop. Ze doen dit aan de hand van ervaren registers en grondige analyses. Daarnaast kijken ze verder dan de cijfers en houden ze zich ook bezig met het in kaart brengen van subjectieve waarde. Zo krijg je een compleet overzicht van de waarde van een bedrijf. Heb jij hier interesse in en wil jij weten wat jouw bedrijf waard is, zodat je dit op de juiste manier kunt verkopen? Kies dan voor www.adcorporate.nl. Ga naar de website en bekijk wat zij voor jou kunnen betekenen. Via de website kun je eenvoudig jouw gegevens verzenden. Zo kom je snel met hun in contact en helpen zij jou met de waarde van jouw bedrijf te bepalen. Ze werken snel, doelgericht en efficiënt. Dus, heb jij een waardebepaling nodig? Kies dan voor adcorporate!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn