De voordelen van een cd dupliceren

Blue-digital - cd duplicerenAl sinds mijn achtste speel ik gitaar en het is vanaf het begin een van mijn favoriete hobby’s geweest. Muziek maken is echt mijn ding en ik doe het met passie. Een gitaar is een instrument waar je al snel iets op kunt spelen maar om het echt goed te kunnen moet toch wel een hele tijd doorleren. Dit betekent dus dat je lange tijd moet oefenen. Sinds een paar jaar speel ik nu ook in een band. Dit is echt een uitdaging en het is echt belangrijk dat je goed samen leert spelen. Hoe beter je op elkaar ingespeeld raakt, hoe beter je natuurlijk kunt presteren. Dit vereist dus vooral een grote berg oefening. Nu hebben we eindelijk genoeg muziek voor het samenstellen van een cd. Dit is mijn absolute droom. Hij is inmiddels af en nu moet ik alleen nog kijken wat de beste mogelijkheid is om de cd te dupliceren. Met onze band treden we nu best regelmatig op en soms vragen mensen uit het publiek of we ook cd’s verkopen. Daarvoor moet je eerst de cd dupliceren. Een cd dupliceren is uiteindelijk erg bepalend voor je succes. Het is natuurlijk leuk als mensen naar je optredens komen kijken en de muziek tof vinden en dan wil je ze ook zeker de mogelijkheid geven om er thuis naar te luisteren. Dit kan dus het beste door de cd te dupliceren. Als mensen je muziek echt goed vinden en er graag thuis van willen genieten en hier geld voor willen betalen geeft dat je een heel bijzonder gevoel. Het is echt een van de beste dingen die je kan overkomen als artiest zijnde en je voelt je zeer gewaardeerd. Dat is de eerste reden waarom ik ernaar verlangde om onze cd te dupliceren. Je krijgt op deze manier immers echt het gevoel dat je iets bereikt hebt. Ik heb er echter wel een tijd naar moeten zoeken naar de beste mogelijkheid om een cd te dupliceren. Een cd dupliceren is immers geen alledaagse bezigheid en het kost enige moeite om dit uit te zoeken.

Voordelig een cd dupliceren doe je bij blue digital

Als band begin je natuurlijk met het naspelen van muziek die al bestaat. Toch heb ik er altijd van gehouden om zelf liedjes te schrijven. Vroeger deed ik dit in mijn eentje. Dan bedacht ik een tekst en verzon ik hier akkoorden bij. Het kan echter ook andersom. Soms zat ik thuis gewoon een beetje op mijn gitaar te klooien en dan komt er af en toe ineens iets leuks uit. Daar ga je dan mee verder en in sommige gevallen heb je dan ineens een heel nummer. Ik had nooit gedacht dat ik ooit muziek zou schrijven die op een cd terecht zou komen. Ik had zeker niet kunnen bedenken dat ik hierdoor op zoek zou zijn naar mogelijkheden om een cd te dupliceren. Soms voelt het leven een beetje surreëel als dit soort dingen gebeuren. Niet dat ik er niet blij mee ben, dat ik namelijk zeker wel het geval. Een cd dupliceren is gelukkig een stuk eenvoudiger dan het in eerste instantie lijkt. Hier ben ik snel achter gekomen toen ik een kijkje nam op de website van blue digital. Hier kan iedereen terecht om een cd te dupliceren. Het maakt niet uit wat je precieze uiteindelijk doel is. Ook heb je op deze website veel keuzemogelijkheid als het gaat om een cd dupliceren. Als je het uitgebreid wilt aanpakken en een mooi afgewerkt resultaat wilt hebben, behoort dit zeker tot de mogelijkheden. Ook als je voor een kleinere en meer bescheiden oplage wilt gaan kan je zeker goed terecht bij blue digital. Voor een cd dupliceren, kan je hier eigenlijk niet de fout in gaan. Daarbij is het kostenplaatje zeer aantrekkelijk. Bovendien is alles op de website gescheiden in verschillende onderdelen, namelijk:

  • Kleine oplagen voor bijzondere edities of een voorzichtige proef
  • Grote oplagen voor serieuze investeringen
  • Verpakkingen die bijdragen aan een mooi design

Meer weten? Kijk vooral verder rond op de website

Een verpakking van een cd is zeker niet onbelangrijk. Het is dan ook goed om hierbij stil te staan, wil je een cd dupliceren. Iedereen weet natuurlijk dat het om de muziek gaat, maar als band heb je ook een imago. Of je het nou wilt of niet, met dit imago moet je om kunnen gaan en het is het beste als je het zoveel mogelijk zelf kunt vormgeven. Dit is dan ook zeker iets wat je in gedachten moet houden bij het cd dupliceren. Een plaat heeft een bepaalde uitstraling, net zoals je band dat ook heeft. Dit hangt natuurlijk erg samen met de muziek die je maakt. Muziek die binnen eenzelfde genre valt heeft vaak plaathoezen met een bepaald design. Dit komt door de typografie waar je gebruik van maakt, de kleurstelling en de afbeelding die op de hoes wordt geplaatst. Dit zijn allemaal dingen die komen kijken bij het cd dupliceren. Het design van de hoes kan je zelf doen, maar je kunt hier ook iemand voor inhuren. Je kan natuurlijk ook een creatieve vriend of vriendin vragen om je te helpen als je weinig geld te besteden hebt. Een cd dupliceren kost natuurlijk wel wat en zeker als je net begint is het toch een spannende investering. Sta dus goed stil bij wat je doet en maak doordachte keuzes voor je plaat!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn