Bouwen van cleanroom systemen

ClimaTech houdt zich al jaren bezig met de bouw van cleanrooms. Dat zijn speciale ruimtes die ervoor zorgen dat gespecialiseerde vakmensen hun werkzaamheden op een correcte manier kunnen uitvoeren, gericht op hun specifieke sector. In diverse sectoren zijn deze cleanrooms en de bijbehorende cleanroom systemen onmisbaar. Daarbij kun je denken aan de gezondheidszorg en de chemische industrie, maar ook aan de wetenschap. In een laboratorium moeten de externe factoren altijd hetzelfde zijn. Het bouwen van cleanroom systemen is niet eenvoudig. ClimaTech hanteert daarvoor een speciale werkwijze:

  • Analyse van het werkproces
  • Ontwerp voor een schone omgeving
  • Het regelen van de nazorg

Om te beginnen richt het bedrijf zich op het werkproces. Daarbij komen tal van zaken aan de orde. Het is belangrijk om te bedenken dat niet elke cleanroom aan dezelfde eisen moet voldoen. Sommige cleanroom systemen zijn daarom strenger dan andere. Deze eisen moeten vooraf goed doorgesproken worden. Daarbij komen factoren als temperatuur, luchtvochtigheid en stofclassificaties aan de orde. Goede cleanroom systemen zijn zo ontwikkeld dat ze inspelen op het productieproces. Er wordt dus gekeken naar de veiligheidsnormen, maar bijvoorbeeld ook naar stof en kiemen. Hoe goed met de productieomgeving zijn afgeschermd? Nadat al deze onderwerpen netjes zijn afgestemd begint de productie van het systeem. Veiligheid staat daarbij voorop, in iedere sector. Daarom hanteert ClimaTech ook tijdens de productie een zeer zorgvuldig protocol. Het is moeilijk om een tijdsinschatting te maken: ieder systeem is anders en vereist dus andere apparatuur. Wanneer je een offerte aanvraagt, krijg je vaak ook de geschatte opleverdatum te horen. Is jouw bedrijf toe aan verandering, of zijn de cleanroom systemen niet meer up to date? Ga dan naar Cllimatech.nl en maak een afspraak. Tijdens een eerste gesprek worden jouw wensen doorgenomen en alle mogelijkheden besproken. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

Cleanroom systemen: goede nazorg

Wanneer de ruimte eenmaal is gebouwd, is het werk nog niet voltooid. Het is cruciaal dat gebruikers een idee krijgen van de ruimte en hoe ze die moeten gebruiken. Dit wordt ook wel de nazorg genoemd. Deze nazorg kan op verschillende manieren plaatsvinden, afhankelijk van het aantal gebruikers van de kamer. In de eerste plaats is het mogelijk om een individuele uitleg te krijgen. Dit is handig wanneer slechts een paar medewerkers met de cleanroom systemen te maken krijgen. Het is niet noodzakelijk om het hele bedrijf voor te lichten als slechts een paar mensen uiteindelijk in de ruimte aan de slag gaan. Tijdens deze uitleg wordt aandacht besteed aan de functionaliteit van de cleanroom, maar ook aan de gedragsregels. Zo weet je zeker dat de cleanroom systemen altijd op een juiste manier worden gebruikt en behandeld. Uiteraard is het ook mogelijk om klassikale instructies aan te vragen. Wanneer verschillende groepen met de cleanroom systemen moeten werken, is dat een goede optie. Kortom: heeft jouw bedrijf behoefte aan een nieuwe cleanroom? Neem dan snel contact op met ClimaTech! Vraag gratis een offerte aan om de kosten te achterhalen en de specificaties in te zien. In goed overleg wordt de best mogelijk ruimte gebouwd.

Garanties op de productieomgeving

ClimaTech staat garant voor hoge kwaliteit. Er is daarom de garantie dat de cleanroom systemen altijd optimaal zijn voor de productieomgeving. Ontstaan er schommelingen in bijvoorbeeld de temperatuur, of de luchtvochtigheid, dan wordt dat onmiddellijk hersteld. Zo kan jouw bedrijf zich bezighouden met het daadwerkelijke proces, en niet met alles daaromheen. Voor meer informatie of een persoonlijke afspraak surf je naar de site. Daar vind je ook de referenties van dit bedrijf, die in deze sector van essentieel belang zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn