Waarom je caloriebehoefte berekenen?

Als jij je caloriebehoefte berekenen wilt, dan kun je dit doen via de website gezondeten.nl. Zij hebben hiervoor een handige tool ontwikkeld, zodat je zelf niet aan het rekenen hoeft te gaan. Maar de vraag is dan natuurlijk wel: waarom zou je dit willen doen? Wat is het nut van je caloriebehoefte berekenen? Het klinkt misschien als iets wat vooral mensen zouden doen die heel erg met hun gewicht bezig zijn. Het is echter voor iedereen goed om te weten hoeveel calorieën op een dag een goede inname is.

Redenen voor caloriebehoefte berekenen

Er kunnen verschillende specifieke redenen zijn waarom iemand zou willen weten wat de beste hoeveelheid calorieën per dag is. Dit kan zijn omdat je:

  • af wilt vallen
  • aan wilt komen
  • op een gezond gewicht wilt blijven

De dagelijkse caloriebehoefte berekenen is dus niet iets alleen voor mensen die graag af willen vallen, het kan voor iedereen goed van pas komen. Reken je dit niet uit, dan weet je niet waar je aan toe bent en dat kan het lastig maken om de juiste hoeveelheid voedsel per dag te bepalen. Als jij net wat te zwaar bent, dan is het handig dat je weet wat je dagelijkse behoefte per dag is. Dan kun je hier immers met je voeding iets onder gaan zitten en vervolgens afvallen. Heb jij moeite om op gewicht te blijven of zou je juist graag iets zwaarder willen zijn, ook dan is de caloriebehoefte berekenen een aanrader. Je kunt dan gericht te werk gaan in plaats van dat je maar wat doet. Door gericht bezig te zijn met je voeding, is de kans een stuk groter dat je het gewenste resultaat behaalt. Als jij er ook zo zat van bent dat je maar niet op je streefgewicht komt of als je het lastig vindt om hierop te blijven, dan is je caloriebehoefte berekenen dus echt een handige manier om hier effectiever mee om te gaan.

Rekentool

De vraag is dan natuurlijk: hoe kun jij nu zelf je caloriebehoefte berekenen? Dat is lastig, er zijn namelijk veel verschillende factoren die hierbij een rol spelen. Niet alleen of je man of vrouw bent maakt hierbij verschil, maar ook hoe lang je bent, hoe oud je bent en hoeveel je weegt. Daarnaast speelt ook mee hoe actief jij dagelijks bent. Het zal voor zich spreken dat je lichaam minder brandstof nodig heeft als je de hele dag zit en juist meer als jij een beroep hebt waarbij je veel in beweging bent of wanneer jij veel sport. Je caloriebehoefte berekenen hoeft gelukkig niet heel ingewikkeld te zijn. gezondeten.nl heeft hiervoor een rekentool ontwikkeld die al het rekenwerk voor jou doet. Het enige wat jij hoeft te doen, is eerlijk je gegevens in te voeren. Dus je geslacht, leeftijd, lengte, gewicht en activiteit. Je krijgt dan precies te zien hoeveel calorieën jij dagelijks moet eten om af te vallen, om aan te komen of om op hetzelfde gewicht te blijven. Wil jij ook je caloriebehoefte berekenen? Dan is het dus een aanrader om eens naar gezondeten.nl te gaan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn